A Világok közti Világ (Béta fázisú FRPG)
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 -=Fénymágia=-

Go down 
SzerzőÜzenet
Gemorick
Admin
avatar


Adatlap
Rang: Saltusi Lovagrend nagymestere
Mana:
1200/800  (1200/800)
Játékmód: Ádáz

TémanyitásTárgy: -=Fénymágia=-   Hétf. Aug. 24, 2015 1:38 pm

FIGYELEM! CSAK ENGEDÉLLYEL HASZNÁLHATÓ ÁGAZAT!

Fénymágia:

Fáklya: a varázshasználó bármilyen tárgyat vagy személyt fel tud tölteni fénnyel, így az világítani fog, függetlenül időjárástól és napszaktól. A képesség távolról is hatásos, igen praktikus például lövészek számára, ha a kijelölt áldozatukat a sötétben is tisztán látják.
Tanulható: 100 manán
Min. Költség: 50 mana (4 óra)
Plusz manért: manánként 1 perc

Fénytolvaj: A sötétmágusok hasonló képességével ellentétben, ennek egy plusz remek hatása is van: a fénymágus nem csak abból a területből képes kiszívni a fényt, ahol tartózkodik (ezzel természetesen sötétséget hozva létre), hanem más, fényt termelő képességeket fényét is elszívhatja.
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 80 mana (4 óra)
Fenntartani: minden reag után 20 mana


Kristálylátás:
A mágiahasználó a saját szeme elé vont vékony fénymágiarétegen át képes infravörös vagy ultraibolya szűrőn keresztül látni a világot. A szűrő enyhe módosításával nem csak sötétben képes látni, de hőtérképet is készíthet.
Tanulható: 100 manán (csak sötét), 200 manától ultraibolya és infravörös is
Min. Költség: 50 mana
Fenntartani: minden reag után 10 mana (szűrőkkel együtt)
Plusz manáért: szűrőnként plusz 20 mana


Fényhullám: A mágiahasználó ezzel a technikával felőrölheti a sötétmágiával létrehozott teremtményeket és csapdákat, valamint tartósabban fénybe boríthat egy adott területet. Határozott előnye, hogy mivel nem körkörösen indul a mágiahasználótól kiindulva, hanem egyenes falként előtte, remek fedezéket biztosít a lövészekkel szemben, akik a fényfalon át nem láthatják, hogy pontosan hol is az ellenfél.
Tanulható: 250 manán
Min. Költség: 100 mana

Tükörkép: A mágiahasználó bizonyos közegeket (víz, jégfelület, párás levegő, köd) használhat arra, hogy optikai csalódásokat keltsen. Megsokszorozhatja saját magát, vagy délibábszerű képeket idézhet, illetve komplett illúziókat támaszthat. Akár szivárványokat is gyárthatna a fénytörést kihasználva, de kérdem én, minek…?
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 80 mana
Fenntartani: minden reag után 20 mana


Égő fény: Ez a technika szintén nem a legbarátságosabb mód arra, ha el akarunk bánni egy ellenféllel. A mágiahasználó koncentrált fénynyalábbal célozza meg az illető szemeit, majd hosszabb időre elvakítja, esetleg maradandó látáskárosodást okozhat.
Tanulható: 300 manán
Min. Költség: 100 mana
Fenntartani: minden reag után 10 mana, 1. reag: mintha az ellenfél szemébe sütne a nap, 2. reag: ideiglenes vakság, 3. reag: végleges vakság

Viharlámpás: Ezen technika az aldori Emeriah mester találmánya, aki a saját harci fénymágusnak képzett tanítványaival dolgozta ki ezt a módszert, és mára a legtöbb iskola átvette. A lényege, hogy a mágiahasználó pulzáló fénylökéseket ereszt szabadjára, ami egyfajta morzejelként működik, és így a fénymágusok képesek egymással nagyobb távolságról is kommunikálni.
Tanulható: 150 manán
Min. költség: 3 mana morzejelenként
Előfeltétel: Fénylöket

Fényfestés: Azon felül, hogy ezzel a módszerrel remek hangulatvilágítást lehet létrehozni, nagyon sok haszna van, például a rejtőzködés terén. A fénymágus képes magát vagy mást némi fénytörés segítségével átmenetileg más színűre festeni, esetleg tükörképszerűen pontosan lemásolni a körülette levő tereptárgyakat.
Tanulható: 300 manán
Min. Költség: 100 mana
Fenntartani: minden reag után 20 mana

Nyomkötés: A mágiahasználó egy kisebb pontba préselt nagyobb adag fényt „helyez” akár távolról is egy adott személyre (praktikus a hátára, ott azért nem látja), ami egyfajta nyomjelzőként működik. Ahogy a fény egyre enged fel, úgy hagy maga után csíkot, ami először a levegőben függ, majd a talaj szintjére süllyed. Érdemes sietni, mert a világító nyomvonalunk a leszakadáshoz képest öt- hat perc alatt teljesen eloszlik.
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 50 mana
Plusz mana hatása: 10 manánként 1 perccel tovább marad meg

Fénypáncél: Figyelem, ez a technika kizárólag a sötétmágia használók ellen véd! Ebben az esetben a mágusunk a saját teste köré von szoros fényburkot, ami atomjaira bontja a sötétmágia nyúlványait.
Tanulható: 200 manán
Min. Költség: 50 mana
Fenntartani: minden reag után 10 mana

Fénytörés: Nagyon nagy kiterjedésű is lehet ezen technika, ami leginkább a zavarkeltést szolgálja (csaták, összecsapások esetén nagyon hatékony tud lenni). A mágiahasználó az adott területen elemeire bontja a fényt, és véletlenszerűen fonja össze, ami így nem csak színek kaotikus kavalkádját alkotja, de vízszerűen meg is töri a képet. A felfedezők rémálma, ha egy olyan tábort kell kikémlelniük, amit fénytörés véd.
Tanulható: 400 manán (10 méter sugarú körön belül)
Min. Költség: 200 mana
Fenntartani: minden reag után 50 mana
Plusz mana: 30 manánként kitolható egy méterrel a kör sugara


Fénykelepce: A varázshasználó vékony szálakba préselt fénymágiát fon egy adott terület köré hálószerűen, és azonnal megérzi, hogyha valahol hosszabb időre (tehát nem annyira, hogy egy lehulló levél hozzáért) megtör a fényszál. A háló szálainak csatlakozási pontjaiba a varázshasználó egy-egy gócnyi fényt köt, meg, amik azon nyomban kioldódnak, ha valahol a közelükben megtörik a szál, így a behatolót éles villanásuk percekre elvakíthatja.
Tanulható: 300 manán ( 100 m sugarú kör)
Min. Költség: 200 mana
Fenntartani: minden reag után 50 mana
Plusz mana: 10 manánként kitolható egy méterrel a kör sugara

Fehér korona: Ezt a képességet ritkán használják a fénymágusok, hiszen nagyon megerőltető számukra és hatalmas károkat tudnak okozni mind másoknak, mind maguknak. A technika alapja, hogy a fénymágus minden fényt magába szív a környezetéből, addig, ameddig a manahálózatában szinte már túlnyomást okoz a sok begyűjtött fény. Ezzel először is teljes sötétségbe borítja a területet, majd robbanásszerűen kilöki magából. A hirtelen, éles fény gyakorlatilag képes kiégetni (szó szerint kell ám érteni) a körülötte állók szemét, ráadásul olyan hanghatással jár, amitől jó ideig csengeni fog az ember füle. Nem mintha ilyesmikkel ráérne foglalkozni, ha épp megvakult, de azért megemlítem.
Tanulható: 700 manán
Min. Költség: 500 mana
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
-=Fénymágia=-
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Domhan :: Képességek és Fegyverek :: Mágia-
Ugrás: